KESK 2014-2015 TİS taleplerini açıkladı

30 Tem 2013
Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu KESK, dün (29 Temmuz) 2014-2015 TİS taleplerini Mülkiyeliler Birliği’nde gerçekleştirilen basın toplantısı ile kamuoyuyla paylaştı.
 
Basın açıklamasını KESK Genel Başkanı Lami Özgen yaptı.
 
Açıklamada: "Hak ve özgürlüklerin her geçen gün budandığı, kamuda güvenceli çalışmanın ortadan kaldırıldığı, var olan hakların sürekli gasbedildiği, Diyanet’e ayrılan bütçenin 11 bakanlığın bütçesini aştığı, çalışanlara daha fazla işsizlik, daha fazla yoksulluğun dayatıldığı bir süreç yaşanmaktadır" denildi.
 
Taleplerin de sıralandığı basın açıklaması “Eğer hükümet taleplerimize olumlu yanıt vermezse; 20 Ağustos tarihinde İstanbul, İzmir, Diyarbakır ve Trabzon illerinden başlatacağımız ve 5 gün sürecek olan yürüyüşlerle kamu emekçilerinin taleplerinin emekçi halkın talepleriyle buluşmasını sağlayacağız. 25 Ağustos tarihinde Ankara'da yöneticilerimizin katılacağı merkezî bir eylem yapacağız. Görüşmelerin masada süren boyutunu tüm şeffaflığıyla kamu emekçileriyle ve halkla paylaşacağız. Sendikalı olsun olmasın, tüm kamu emekçilerini mücadeleyi büyütmeye ve geleceğimize sahip çıkmaya çağırıyoruz. Gelin bu oyunu hep birlikte bozalım!” diyerek sonlandırıldı.
 
Basın açıklamasının ve taleplerin tam metni:
 
 
 
paylaş