IUF’tan, Birleşik Metal’e destek

30 Tem 2013
Uluslararası Gıda, Tarım, Turizm Sendikaları Federasyonu IUF, metal işçileri için imza kampanyası başlattı.
 
IUF'un kampanya açıklaması:
 
Türkiye’de Crown Bevcan işçileri özgürce seçtikleri bir sendikaya üye olma hakkından mahrum bırakılıyor.
 
Birleşik Metal-İş Sendikası'nın, Coca-Cola’nın Türk ve uluslararası şişeleyicisi Coca-Cola İçecek için anahtar konumda olan, tedarikçisi Crown Bevcan’da işçileri temsil etme hakkı yok sayılıyor. Yerel mahkeme tarafından onaylanan çoğunluk yetki tespitine rağmen, sendika hâlen Crown Bevcan’ın yetki itirazı ile karşı kaşıya. 
 
Crown Bevcan, sendikanın Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından verilen yetki hakkını yok saymaya ve mahkeme yoluyla süreci geciktirerek işçilerin en temel haklarını daha fazla ihlal etmeye devam ediyor. 
 
Ne Coca-Cola İçecek (CCİ) ne de Coca-Cola Şirketi (TCCC) bu anahtar konumdaki tedarikçileri üzerinde etkilerini kullanamıyor, ya da kullanmak istemiyor ve sonuçta bu klasik “adaleti geciktir ve inkar et” işveren taktiği değişmiyor. 
 
Uluslararası Gıda, Tarım, Turizm Sendikaları Federasyonu-IUF, CCİ ile sürdürdüğü iletişimde Crown Bevcan işçilerinin örgütlenme çabaları sırasında açık ve ciddi örgütlenme hakkı ihlalleri yaşadıklarını tespit eden bir denetim gerçekleştirdiklerini sözlü olarak öğrenmiştir. 
 
Bu bariz insan hakları ihlallerinin düzeltilmesi konusunda TCCC ve CCİ’ın çaba göstermemesi, her iki şirketi de bu ihlal konusunda suç ortağı konumuna getirmektedir.
 
Şimdi harekete geçin- TCCC ve CCI’ya mesaj gönderin ve her iki şirketi de Crown Bevcan’ın Türkiye’de çalışan işçilerinin insan haklarına, özellikle örgütlenme özgürlüğü ve toplu sözleşmesi haklarına saygı duymasını sağlamak için sorumluluklarını yerine getirmeye davet edin.
 
İmza metni için:
 
 
 
paylaş