Bu katliamı gören olmayacak mı?

29 Tem 2013
Suriye'de çetelerden bir vahşet daha...
Hafta sonu Mısır'da yaşananlar başta Amerikan medyası olmak üzere emperyalizmin haber kanallarında döne döne gösterildi. Oysa aynı tarihlerde Suriye'de bir insanlık ayıbı yaşanıyordu. Ancak bu katliamı ne duyan, ne de gören oldu. Suriye'de, Mısırlı Müslüman Kardeşler örgütü paralelindeki silahlı bir çete Halep'in Han el-Asel bölgesine düzenlediği saldırıda en az 123 kişiyi katletti. Katledilenlerin içinde çocuklar ve yaşlılar da vardı.
 
Çeteler vur kaça yöneliyor
Suriye'de her geçen gün mevzi kaybeden bu çetelerin vur kaç tip sansayonel eylemlere yöneldiği görülürken son saldırıda da çoğunluğu sivil ve savunmasız olan Suriyelilerin çoğunun kurşuna dizilerek katledildiği ortaya çıktı.
 
Suriye resmî haber ajansı SANA'da yayınlanan, Enformasyon Bakanı Omran Zoubi'nin olaya ilişkin açıklamalarında ise çarpıcı noktalar vardı. Han el-Asel katliamını işleyen teröristler ile onları destekleyen, finanse eden ve silahlandıran ülkelerden hesap sorulacağını söyleyen Zoubi, katliamın hedefinin halkı korkutmak, içine korku ve endişe yaymak ve somut olarak askerî denklemleri değiştirmek olduğunu vurguladı. Zoubi, teröristleri destekleyen, yönlendiren, eğiten, silahlandıran ve finanse eden ülkeleri ABD, Fransa, İngiltere, Suudi Arabistan ve Türkiye olarak saydı.
 
AKP ihvancı projenin bir parçası
Bakan Zoubi açıklamasında AKP hükümetinin bölgedeki İhvancı (Müslüman Kardeşler) projenin bir parçası olduğunu, bu yüzden Arap halklarına karşı komplo kurmada tekfiri teröristleri desteklemesiyle görev aldığını belirtti. Müslüman Kardeşler'in devlet değil bir yönetim projesi olduğunu, oluşumun tekfircilerle beraber, Arap vatanında ulusal ve yurtsever projeye karşı doğal düşman olduklarını, bu yüzden de hiçbir geleceklerinin olmadığını açıkladı.
 
 
 
paylaş