Kore ve Suriye'den emperyalizme karşı mutlak dayanışma mesajı

29 Tem 2013
Kore halkının kurtuluş zaferinin 60. yıldönümü kutlamalarına katılan Baas Partili heyet ile görüşen Demokratik Halk Cumhuriyeti Başkanı Kum Jong Un, emperyalizmle mücadele sürecinde Suriye ile mutlak bir dayanışma içerisinde olduklarını dile getirdi.
 
Suriyeli heyeti memnuniyetle ağırlayan Jong Un, ABD, İsrail ve müttefiklerinin Suriye üzerinde hayal ettikleri zaferi tadamayacaklarını ifade etti. Emperyalizmin Suriye’ye karşı her müdahalesini şiddetle kınadığını belirten Jong Un, Suriye’ye yönelik saldırıların bütün Ortadoğu bölgesini bir kaosa sürüklediğine, bu durumun uluslararası barış ve güvenliği tehdit ettiğine dikkat çekti.
 
Kore halkının zafer kutlamalarına Suriyeli bir heyetin katılmasının büyük bir motivasyon kaynağı olduğunu dile getiren Jong Un, Cumhurbaşkanı Beşşar el-Esad’a ve Suriye halkına selam ve saygılarını bildirdi.
 
Öte yandan Baas Partisi Genel Sekreteri el-Ahmar; Suriye halkının, Kore Demokratik Halk Cumhuriyeti'nin tarihî tutumlarını ve Arap ulusunun mücadelelerini desteklemesini takdirle karşıladığını ifade ederek Suriye’de yaşanan olaylara ilişkin bir anlatım sundu.
 
 
 
paylaş