Bir bomba da Cevat Akşit’ten!

29 Tem 2013
Cinsiyetçi nefret söylemleri bitmek bilmiyor. Bir bomba da Kanal 7 ekranlarında yayınlanan Ömer Döngel'in sunduğu Sahur Vakti programına konuk olan Prof. Dr. Cevat Akşit’ten geldi.
 
İzleyicilerden birinin "Bana transeksüel teşhisi koydular. Erkek olmak istiyorum. Cinsiyet değiştirmek günah mıdır?" sorusu üzerine Akşit, alay eder bir gülümsemeyle "Hünsa deniliyor bunlara. Erkek mi, kadın mı farkedilmeyen durumlar.” açıklaması yaptı.
 
Bir kişinin kadınken kendini erkek hissedebileceğini, doktor araştırmalarının da bu yolda sonuç vermesi hâlinde cinsiyet değiştirebileceğini söyleyen Akşit, bu noktada erkek olacaksa İslam’ın gerektirdiği şekilde bir erkek olunması gerektiğini vurguladı.
 
“Erkek”se tamam!
"Bir erkeğin homeseksüellik yapması lanet sebebidir. Bizim dinimizde homeseksüellik yok, lezbiyenlik yok" açıklaması yapan Akşit’in trans kadınlarla ilgili bir yorum yapmaması üzerine kafalarda soru işaretleri oluştu. Görünüşe göre biyolojik bir kadının erkek olmasına göz yumup “tam bir erkek olmasını” buyuran zihniyet, biyolojik bir erkeğin kadın olmasını algılayamıyor, “homoseksüellik” olarak tanımlayıp ar ediyor. Eşcinselliği ise ilişki biçimleri kadın erkek rollerine uymadığı için toptan yok sayıyor.
 
 
 
 
paylaş