"Gençler yaz kamplarında eylemlere hazırlanıyor!" iddiası

29 Tem 2013
 
Yeni Akit gazetesi Emek Gençliği'nin düzenlediği yaz kampını hedefine alarak gençlik kamplarına dair kışkırtıcı bir haber yayınladı.
 
Gazete, düzenlenen gençlik kamplarında “Gezi Parkı eylemleri sonrası psikolojik durumu bozulan gençlerin yeniden canlandırılmasının amaçlandığını” iddia etti. “Gençler sonbaharda başlayacak olan Gezi Parkı eylemlerinin ikinci ayağına yaz kamplarında hazırlanıyor” iddiasında bulunuldu.
 
"Gençlere kamp tuzağı" başlığıyla verilen haberde, terör örgütlerine eleman bulmak için kampların gerçekleştirildiği iddia ediliyor. "Kızlı-erkekli" kamplarda sınırsız özgürlüklerin vaad edildiğini vurgulayan haber, gençlerin "ahlâksız" olduğu imasında bulundu. İzmir Dikili’deki Sotes Tatil Köyü'nü de “çapulcu mekânı” olarak niteleyen haberde tatil köyü terörist yetiştirme mekânı olarak hedef gösteriliyor.
 
Kampta sahne alacak Vomank grubunun Ermenice müzik yapması, olumsuz bir şeymiş gibi öne çıkarılırken, kampa katılacak Ceylan Ertem, Haluk Tolga İlhan, Bajar, Fehim Işık ve Şair Gülsüm Cengiz gibi diğer sanatçı, yazar ve aydınlar da “marjinal konuklar” şeklinde nitelendiriliyor.
 
Gazete, geçen yıllarda Emniyet'in aileleri aradığını hatırlatarak bu yıl da benzer şeylerin yapılacağını, gençlik kamplarının terör örgütü kamplarından farklı olmadığını, gençlerin yalnızca aileleri ile tatil yapması gerektiğini belirtti.
 
Yeni Akit'i bu kışkırtıcı yalan haberiyle ilgili acil bir tekzip yayınlamaya ve kendilerini basın meslek ilkelerini bir kez daha okumaya çağırıyoruz.
 
 
 
paylaş