Köylülerin zaferi: “Çıralı sermayenin değil, doğanın!”

28 Tem 2013
Antalya Çıralı sahilinin, orman içi dinlenme yeri olarak kiralanması işlemi mahkeme tarafından iptal edildi. Dünyanın en iyi plajları arasında gösterilen, 1. Derece Doğal Sit Alanı içerisinde yer alan Çıralı sahili, köylülerin zaferiyle sermayenin yıkımına uğramayacak.
 
Antalya Tabiat Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu'nun "Orman içi dinlenme yeri olarak kiralanmasında sakınca yoktur" yönünde aldığı kararın ardından, 2011 yılı Temmuz ayında Orman Genel Müdürlüğü, bu alanı yıllık 5 bin lira bedelle Ormanspor'a kiralamıştı. Aynı gün imzalanan "sponsorluk sözleşmesi" ile Ormanspor tarafından bir başka turizmciye "günübirlik alan" olarak işletilmek üzere yıllık 55 bin liraya kiraya verilmişti.
 
Bölge halkı konuya refleks göstermekte gecikmedi. Sermayenin yaşam alanlarından rant sağlanmasına izin vermeyen köylüler, çeşitli eylemler gerçekleştirmiş ve konuyu yargıya taşımışlardı. Açılan iki ayrı dava sonuçlandı. Antalya 2'nci İdare Mahkemesi, projenin iptaline karar verdi. Antalya 1'inci İdare Mahkemesi ise alanın orman içi dinlenme yeri olarak tesciliyle kiraya verilebileceğine ilişkin kararı iptal etti.
 
 
 
paylaş