Gezi'de el konan eşyalar sahiplerine teslim edilsin!

28 Tem 2013
15 Haziran'da Gezi Parkı'na vahşice yapılan polis saldırısında, can havliyle parkı boşaltmak zorunda kalan eylemcilerin çadırlarındaki birçok eşya, kıyafet, elektronik aletler ve revirlerde bulunan tıbbi malzemeler sahiplerine verilmemişti.
 
Hatta ortaya çıkan görüntülerde, eşyalarının bir kısmının çöpe atıldığı; bazı belediye işçilerinin de cep telefonu, tablet bilgisayar gibi bazı teknolojik aletler ile kıyafetleri yağmaladığı ortaya çıkmıştı.
 
Gezi'de el konulan eşyaları geri alabilmek için Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi, İstanbul Valiliği'ne başvuruda bulundu. Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi İstanbul İl Örgütü'nün valiliğe yazdığı dilekçe şöyle:
 
"Gezi Parkı'na kamyonları ve iş makinaları ile giren İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı memurlar, parkta bulunan tüm çadırları, kitapları, yiyecekleri ve tıbbi malzemeleri yerlerinden sökerek, sahiplerinin toplama talebini de hiçe sayarak kaldırmış ve bir depoya kilitlemiş bulunmaktadır.
 
Parkın gayrıyasal bir şekilde İstanbul Emniyet Müdürlüğü mensuplarınca kamyonlar girilmek suretiyle dağıtılıp tahrip edildiği 15 Haziran tarihine kadar burada açık bulunan standımızdan; elkoyma kararı bulunmaksızın alınan aşağıda dökümü verilmiş ve partimize ait menkul ve tıbbi malzemenin tarafımıza acilen iadesini talep etmekteyiz.
 
2 adet güneş paneli, 1 güneş paneli şarj aleti, 2 adet kuru akü, 1700 wattlik regulatör, gri üç kişilik çadır, 2 tane yeşil uyku tulumu, 1 açık yeşil mat çadır, 15 adet uyku tulumu, ilaçları koruyabilmek için revire 1 adet soğutucu, (Kolilerin içinde: Rennie isimli ilaç, Silverdin isimli ilaç, Talcid isimli ilaç, koli hâlinde gazlı bez ve pamuk, 50 adet gaz maskesi), muhtelif sayıda parti bayrağı, kitaplar, 1 adet megafon, çay makinası, yiyecek malzemeleri"
 
Ne olmuştu?
Bilindiği kadarıyla Gezi Parkı'nda el konulan eşyalar, geçen hafta içerisinde Dolmabahçe'de bir depodan kepçelerle kamyonlara yüklenerek bilinmeyen bir yere götürülmüştü. Kızılay'a aktarıldığı söylenen tıbbi malzemelerin de ikinci el olduğu gerekçesiyle kurum tarafından kabul edilmediği belirtilmişti.
 
 
 
paylaş