Apronda Roboski buluşması

27 Tem 2013

Başbakan Erdoğan, Şerafettin Elçi Havalimanı'nın açılış törenine katılmak için gittiği Şırnak’ta Roboskili (Uludere) ailelerle iftar yemeğinde buluştu.   Apronda* verilen iftar yemeğine Zeki Tosun (Mehmet Tosun’un babası), Sadık Alma (Nadir Alma’nın babası), Emine Ürek (Yüksel Ürek’in annesi), Emek Encü (Erkan Encü’nün annesi), Veli Encü (Serhat Encü’nün kardeşi), Reşit Ant (Adem Ant’ın babası) katıldı.

Havalimanı açılışı için gittiği Şırnak’ta, Erdoğan’ın aileleri ziyaret etmek yerine apronda buluşması dikkat çekti. Hava saldırısında çocuklarını kaybeden aileler için uçakların yanında iftar verilmesi ise kafaları karıştırdı. Aileler daha önce iftara katılmayacaklarını açıklamış, ancak BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın devreye girmesiyle aileler ikna edilmişti.

Roboskili aileler olarak bu konuda basın açıklaması düzenleyeceklerini söyleyen aileler, tazminat konusunun gündeme gelmediğini, sadece çocuklarının faillerinin bulunmasını istediklerini söylediler.   *Apron, havaalanlarında uçakların park pozisyonlarını aldıkları, yakıt aldıkları ve uçaklara yüklemenin yapıldığı alan.

Apronlar halka açık alanlar değillerdir. Giriş özel izin gerektirmektedir. Apronda sigara içmek, alev alabilecek ya da kıvılcım çıkarabilecek materyal taşımak, izinsiz giriş yapmak ve reflektörlü yelek gibi gerekli önlemleri almadan dolaşmak yasaktır.

paylaş