Mısır'da Müslüman Kardeşler Örgütü provakasyona devam ediyor

27 Tem 2013

Amerikancı Müslüman Kardeşler Örgütü'nün iktidardan indirilmesi sonrasında Mısır yine hareketli günler yaşıyor.   Geçen gün Ordu'nun, Müslüman Kardeşler yönetimine yaptığı “Terörü durdurun” çağrısı yanıtsız kaldı. Cuma günü Adeviyye Meydanı'nda toplanan grup ile Mısır güvenlik güçleri arasında çatışma çıktı.

İç savaş hazırlığı mı? Çevre kentlerden Adeviyye Meydanı'na taşınan kişiler, burada şeriat istemleri ve Amerikancı Mursi'nin göreve iadesi için bir eylem gerçekleştirdiler. Eylemin bir diğer dikkat çekici yanı ise Meydanda toplanan gericilerin elinde "Tayyip Erdoğan'a teşekkür ediyoruz" yazılı posterler taşımalarıydı.

Adeta iç savaş çağrısı niteliğinde olan eyleme Mısır güvenlik güçleri bir süre sonra müdahale etti. Yaşanan müdahale ve ardından başlayan olaylar sonucunda iki taraftan da ölen ve yaralananlar olduğu bilgileri gelmeye başladı. Ancak uluslararası ajanslara yansıyan haberler konusunda ciddi çelişkiler ve soru işaretleri mevcut.

Batı medyası sayıları bir anda uçurdu! ABD ve Avrupa merkezli basın kuruluşları, olaylarda Müslüman Kardeşler Örgütü'nün yarattığı provakasyon havasını görmezken ölü ve yaralı sayılarını da dakikalar içinde katladı. Çatışmanın ardından ilk başta birkaç kişi olarak bildirilen ölü sayısı birkaç saat içinde önce 75'e ardından da 120'ye çıkartıldı. Türkiye'deki gerici ve yandaş basın ise Amerikan basınına taş çıkartırcasına ölü sayısını yüzler, yaralı sayısını binler olarak duyurmakta gecikmedi.

Şeriatçılar dünya genelinde eylem çağrısı yapıyorlar Öte yandan dün (26 Temmuz) akşamdan beri çoğu gerici basın yayın organı, Cumartesi günü saat 12.00'de Fatih Camii'nde toplanarak büyük bir protesto gösterisi düzenlenmesi çağrısını yaygınlaştırıyor. Dünya genelinde de şeriatçı örgütlerin Mursi yanlısı eylemler yapacağı bilgileri gelen haberler arasında. Şimdi gözler Mübarek sonrasında Müslüman Kardeşler gericiliğiyle açık işbirliği içinde olan ABD ve AB yönetimlerinin yapacağı açıklamalarda.

paylaş