İzmirli kadınlardan tokat gibi cevap

27 Tem 2013

İzmir Kadın Platformu, yaptığı açıklamalar nedeniyle Ömer Tuğrul İnançer’i ve TRT’yi protesto etmek için TRT binası önüne bir yürüyüş gerçekleştirdi.

26 Temmuz Cuma günü saat 18.00’de Alsancak Sevinç Pastanesi önünde buluşan kadınlar, karınlarına balon koyarak TRT binasına yürüdü. TRT'nin kadınlardan özür dilemesini isteyen kadınlar, çevreden büyük destek aldı.

TRT binası önünde gerçekleştirilen basın açıklamasında, AKP’nin 10 yıllık iktidarı boyunca artan kadın cinayetlerine ve kadına yönelik şiddete dikkat çekildi. Medyanın ölen kadınların haberlerini "nakavt" gibi başlıklarla vermekten çekinmediği, emniyetin kadına yönelik şiddetten korunma yöntemi olarak dış kapıdan kaçma önerisi getirdiği belirtildi.

İktidarın kanalı TRT’nin, kadın düşmalığını körüklediği dile getirilirken eğer TRT, İnançer’in açıklamalarını sahiplenmiyorsa bir an önce İnançer’in her sözünü onaylayan programın sunucusunun işine son verilmesinin gerektiği söylendi. TRT’nin kadınlardan özür dilemesi talep edildi. İktidarın kadın düşmanı politikalarına karşı kadınların sokakta olmaya ve mücadele etmeye devam edeceklerini vurguladı.

Basın açıklaması sonrası İnançer’in "Şimdi maşallah kanatlısı kanatsızı televizyonlarda uçuşuyor, ayıptır ayıp" sözlerine karşılık kadınlar, pedlerini ve hazırladıkları dövizleri TRT binasının kapısına yapıştırdılar.

paylaş