Müslüman Kardeşler'e verilen süre doluyor

26 Tem 2013
Ordu, Mursi serbest bırakılana dek gösterilere devam edeceğini açıklayan Müslüman Kardeşler Örgütü'ne ültimatom verdi. Ordu, 48 saat süre tanınan Müslüman Kardeşler Örgütü'nün Cuma günü sonuna kadar teröre son vererek, geçiş dönemi için çizilen yol haritasına uymasını istedi.
 
Amerika'nın güdümünde olan Mursi hükümetiyken, halktan yana saf tutmayı "hainlik" olarak niteleyerek hedef şaşırtmaya çalışan Mursi’nin yardımcısı İmad Abdülgafur, ordunun bu çağrısına olumsuz yanıt vererek, “Adaletsizliği asla kabul etmeyiz, hain olarak yaşamaktansa ölümü tercih ederiz" dedi ve taraftarlarına direniş çağrısı. 
 
"Ordu halktandır"
Ordu yaptığı açıklamada; silahlı kuvvetlerin ülkedeki güvenlik ve istikrarın sarsılmasına izin vermeyeceği söyledi. Açıklamada, "Ordu tüm halkın ordusudur ve halktandır. Silahını asla halkına karşı doğrultmaz. Ancak terör ve şiddete karşı doğrultur" denildi. 
 
Halk yine sokaklarda olacak
Genelkurmay Başkanı Abdülfettah El Sisi önceki gün onurlu tüm Mısırlıları Cuma günü şiddet ve teröre karşı meydanlara inmeye çağırmıştı. Ordudan yapılan açıklamada da şiddet ve terör eylemlerine karşı izlenen stratejinin yarından (Cuma) itibaren değişeceği ifade edilmiş, Müslüman Kardeşler taraftarlarına da, silaha sarılmama ve barışçıl gösteri yapma çağrısında bulunmuştu.
 
El Sisi, “potansiyel terörizme” karşı halkı protesto eylemlerine çağırdı. Çağrı sonucunda Müslüman Kardeşler’in eylemlerine son vermesini isteyenler de cuma eylemi yapacaklarını, Mursi’nin devrilmesi sürecinde kitlesel eylemlerin altında imzası bulunan Temerrüd (İsyan) Hareketi de sokaklarda olacaklarını duyurdu.
 
 
 
 
 
paylaş