"Bak, bu fotoğraftaki benim gençliğim..."

25 Tem 2013
2 Haziran'da Eskişehir’deki Gezi Parkı eylemlerinde, aralarında polislerin de olduğu iddia edilen eli sopalı bir grup tarafından dövüldükten sonra 10 Temmuz’da yaşamını yitiren 19 yaşındaki Ali İsmail Korkmaz ile ilgili soruşturmada, Emniyet’in savcılığa bölgede görev yapan polislerin eski fotoğraflarını gönderdiği ortaya çıktı!
 
Korkmaz ailesinin avukatları soruşturmanın engellendiğini ifade ederek; “Emniyet’in çok eski fotoğrafları göndermesi şüpheleri artırıyor. Birkaç yıllık sürede, insan şişmanlar, zayıflar. Sivil polisler, saç modellerini değiştirmiş, sakal bıyık bırakmış olabilir bu sürede. Bu fotoğraflar, tanıkların teşhis yapmasını güçleştiriyor." açıklamasında bulundu. Savcılık olayın ortaya çıkmasının ardından polislerin güncel fotoğraflarını istedi.
 
Soruşturmada, 53 gündür somut bir gelişme kaydedilemezken; bölgede görevli 500 polisten sadece 6 polisin ifadesinin alınabilmesi dikkat çekiyor. Olay yerindeki MOBESE kameralarında görüntü bulunamamış, işyeri kameralarındaki görüntülerin de tahrip edildiği ortaya çıkmıştı. Polisler hakkında soruşturma başlatan, tahrip edilen görüntüleri geri döndürülmesi amacıyla Jandarma Kriminal Laboratuvarı’na gönderen ve olayla ilgili polisten ayrı bir ekip kuran cumhuriyet savcısı Hakan Ali Erkan görevden alınarak yerine savcı Hasan Gönen atanmıştı.
 
 
paylaş