"Hamileysen sokakta işin ne?"

25 Tem 2013
TRT'nin iftar programına konuk olan tasavvuf düşünürü ve avukat Ömer Tuğrul İnançer hamile kadınlarla ilgili ilginç yorumlarda bulundu. İnançer, ayrımcı söylemleriyle büyük tepki topladı.
 
Hamilelerin sosyal hayatını kısıtlaması gerektiğini söyleyen İnançer, hamilelerin televizyon programlarına katılmasını ise ‘terbiyesizlik' olarak yorumladı. Hamileliğin ilan edilmesinin terbiyeye aykırı olduğunu dile getiren İnançer, hamile eş ile sokakta gezilemeyeceğini, her şeyden önce estetik olmadığını söyledi.
 
En az 3 çocuk söylemlerinin havada uçuştuğu bir ülkede bir de hamile kadınların sokağa çıkamayacağını salık veren zihniyet, kadın düşmanlığının ne boyutlara vardığını açıkça gösteriyor. Üstelik "hamile kadının estetik olmaması" eleştirisini öne süren akıl, bugün kadın vücudunu kapatmak ve gözlerden saklamak için her uğraşı verirken; bir yandan hamileliği deforme olmuş vücut sayarak göz önünden kalkmasını buyuruyor.
 
Kadınların iradesini yok sayarak, onları nesneleştiren bu nefret dolu söylemlere dayanarak; "tasavvuf düşünürü" İnançer'in düşünce alanını saptırmış ve epeyce raydan çıkmış olduğunu söylemek yanlış olmaz herhalde.
 
 
paylaş