Kenan Budak anıldı

25 Tem 2013
DİSK/İlerici Deri-İş Sendikası Genel Başkanı Kenan Budak anıldı
 
Kenan Budak 1981 yılında devletin resmi görevlileri tarafından sırtından vurularak katledilmişti. Aramızdan ayrılışının 32. yılında ailesi, dostları ve yoldaşları tarafından bir kez daha unutulmadı...
 
Anma DİSK ve SODAP tarafından düzenlendi. TKP 1920 üyeleri anmaya destek verdi. İlk konuşmayı ailesi adına, uzun yıllar birlikte mücadele verdiği dava arkadaşı Munzur Pekgüleç yaptı. Pekgüleç, Kenan Budak'ın işçi sınıfı mücadelesindeki rolünün günümüz açısından önemini ve rolünü anlattı.
 
DİSK adına Arzu Çerkezoğlu konuşma yaptı. Çerkezoğlu, Temmuz ayında kaybettiğimiz işçi sınıfı önderlerini anarak konuşmasına başladı. Bugün anmaya Taksim Gezi Direnişi'nin çoşkusu ve umudu ile gelindiğini, Kenan Budak ve arkadaşlarının mücadelesinin günümüzde örnek alınması gerektiğini anlattı.
 
Anma etkinliğine SODAP tarafından devam edildi. SODAP adına Mert Büyükkarabacak konuşma gerçekleştirdi. Büyükkarabacak, Kenan Budak'ın işçi sınıfı ve sosyalizm mücadelesine katkılarını anlattı.
 
TKP 1920 İstanbul İl Başkanı Yusuf Türkoğlu Temmuz ayında yitirdiğimiz Kemal Türkler, Kenan Budak ve daha nicelerinin işçi sınıfı ve emekçi halkların savaşsız sömürüsüz bir dünya özlemi için mücadele ettiklerini, yaşamlarını bu uğurda feda ettiklerini söyledi. Kenan Budak'ın işçi sınıfı mücadelesine yaptığı katkıların unutulmayacağını dile getirdi.
 
 
paylaş