​İzmir'de işçiler greve çıkıyor

25 Tem 2013
Genel-İş üyesi 10 bin işçi 26 Temmuz Cuma günü greve çıkıyor.
 
İzmir Büyükşehir Belediyesine ait olan İZELMAN ve İZENERJİ’de Ocak ayından bu yana süren TİS görüşmeleri süreci tıkandığı için İşçiler daha önce 12 Temmuz’da oturma eylemi, 16 Temmuz’da iki saatlik iş durdurma ve 19 Temmuz’da üç saatlik iş bırakma eylemi yapmıştı. 19 Temmuz’da yapılan iş bırakma uyarı eyleminde 985 otobüs sefere çıkmamış, İZULAŞ’a ait 293 aracın yetersiz kalması nedeniyle toplu taşımada büyük aksaklıklar yaşanmıştı.
 
Grev yarın başlıyor
23 Temmuz günü yapılan görüşmelerde İzmir Büyükşehir Belediyesi Toplu İş Sözleşmesi yetkililerinin 10 gün önce önerdikleri 8, 10 ve 12’lik teklifin aynısını önermesi üzerine konuşulacak bir şey kalmadığını ifade eden İzmir Genel-İş 3 No’lu Şube Başkanı Memiş Sarı “Biz iki saat grev yapıyoruz, İzmir’de hayat duruyor. Yarım gün iş bırakıyoruz, hayat duruyor. Biz greve çıktığımızda hayat tamamıyla duracak. Bu uyarıları dikkate almayanlar, önlemini almak zorundaydı. Ve toplu sözleşmeyi iş barışı içerisinde masada bitirmek gayreti ve çabası içinde olmalıydılar. Ama biz elimizden gelen bütün gayreti gösterdik. Bize en son görüştüğümüzde de yine ’10 gün önce kademeli olarak verdiğimiz 8, 10, 12’lik teklif geçerliliğini koruyor’ dediklerinde artık konuşacak bir şey kalmamıştır. Bizde bu grevi hayata geçireceğiz. Önümüzdeki Cuma günü sabah saat 04:00’de İzmir’de 10 bin üyemizle hayatı durduracağımızı söylüyoruz.” dedi.
 
İzmir'de yarından itibaren hayatı durduracak olan işçiler, çalışanların, üretenlerin nasıl bir güce sahip olduğunu bir kez daha gösterecek.
 
 
 
 
paylaş