Tencere tava Diyanet'te hep aynı hava

25 Tem 2013
Ankara Büyükşehir Belediyesi Gençlik Parkı Sosyal Tesisleri'nde verilen iftarda Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, yine çarpıcı açıklamalar yaptı.
 
Bezm-i Alem Valide Sultan Camisi'nde kurulan revirle ilgili sorulan bir soru üzerine, amaçlarının herhangi bir şeyi örtmek ya da kapatmak  olmadığını, sadece yaşanan olayda suçlama ile kötü niyetin birbirine karıştığını bu sebeple tavır almanın güçleştiğini ifade etti.
 
Öncesinde "rengi, dini, ırkı, hatta işlediği suç ne olursa olsun  Allah'ın evine, mabede sığınan her insan bize Allah'ın emanetidir" açıklmasında bulunduğunu anımsatan Görmez, itiraz  ettiğikleri noktanın camiye sığınılması olmadığını söyledi. Olaylar başlamadan önce şiddet eylemi yapmak üzere caminin bir karargah, üs olarak, lojistik mekan olarak belirlenip, çuvallarla eşya taşınığı iddiasında bulunan Mehmet Görmez, içerde sadece sığınanlar olmadığını savundu. "Herhangi bir Müslüman'ın kabul edemeyeceği  davranışlar da var" diyen Görmez, "3 günlük kamera kayıtlarımız var" açıklamasında bulunarak artık klişeleşmiş olarak kabul edebileceğimiz açıklamaları pekiştirmiş oldu.
 
Oysa direnişçilerin kameralarıyla çekilmiş görüntüler mevcut ve gerçeği ortaya koyar nitelikte. Video paylaşım sitelerinde görüntüler mevcut;
 
 
paylaş