Darphane grevcileri ile sınıf dayanışması devam ediyor

22 Tem 2013
TKP 1920 üyeleri bugün (22 Temmuz) Basın İş Sendikası’nın Dikilitaş Darphanesi’nde sürdürdüğü grevi ziyaret etti.
 
Darphane işçilerinin grevinin 15. gününde yapılan ziyaret işçiler tarafından memnuniyetle karşılandı.
 
TKP 1920 İstanbul İl Başkanı Yusuf Türkoğlu grevi selamlayan konuşmasında “Kemal Türkler’in faşist çetelerce katledilişinin 33. yılında, darphane grevinin işçi sınıfı mücadelesinin tüm baskı ve zorbalığa karşı sürdüğünün bir göstergesi olduğunu” vurguladı. Türkoğlu, grev anı defterine “İşçilerin kendilerinden başka dayanışma yapacakları bir güç yok, mücadeleye devam etmek zaferimizin teminatıdır” diye yazdı.
 
Darphane işyeri temsilcisi Ali Şimşek, TKP 1920 tarafından yapılan ziyarete teşekkür ederek başladığı konuşmasında , 250 işçinin çalıştığı darphanede greve katılımın yüzde 90 olduğunu, basına yansıyan haberlerin çarpıtma olduğunu, greve çıkış nedenleri arasında en önemlisinin işyeri ve iş güvenliği olduğunu, işyeri yetkililerinin kurulsız çalışmayı dayattıklarını, işlerinin meslek hastalığı riski taşıdığını, ancak meslek hastalıkları hastanelerinden rapor almalarının engellendiğini, çalışan işçilerinin yüzde 95’inin meslek yüksek okullarından mezun kalifiye işçileri olduğunu, çalışanların ortalama 15 yılı bulduğunu, buna rağmen ücretlerin 1500 lira civarında olduğunu, işyeri yetkililerinin uzmanlık gerektiren bir işyerinde grevi kırmak için dışardan işçi getirdiklerini, bunun yaratacağı kazaların sonucunu hesaplamadıklarını, grevin Dikilitaş ve Cevizli darphanelerinde sürdüğünü dile getirdi.
 
Ziyareti gerçekleştiren TKP 1920 üyeleri ile grevciler anılarını paylaştıkları samimi bir sohbet gerçekleşti. Dayanışmanın devam edeceği belirtilerek ziyaret tamamlandı.
 
 
 
 
 
paylaş