THY grev kırıcılığı suçunu işlemeye devam ediyor

22 Tem 2013
 
Hava-İş Sendikası Thy A.O Yönetim kurulunun grev kırıcılığı suçu işlediğini belirterek 23 Temmuz 2013 günü saat 14:00'da Çağlayan Adliyesi önünde basın açıklaması yapacağını duyurdu.
 
İstanbul 1. İş Mahkemesi Hakimliği'ne sunulan bilirkişi raporunda THY yönetimi tarafından grevin kırıldığı, hukuka aykırı olduğu belgelendi. 
 
Sendika tarafından yapılan açıklamanın tam metni şöyle;
 
Basınımıza ve Kamuoyuna;
 
THY A.O Yönetim Kurulu 69 gündür grev kırıcılığı suçu işliyor.
 
8 Temmuzdan bu yana ise İstanbul 5. İş Mahkemesinin grev kırıcılığının durdurulmasına yönelik İHTİYATİ TEDBİR KARARINI uygulamayarak hukuk suçu işlemeye devam ediyor.
 
THY A.O Yönetim Kurulunun Mahkemenin İHTİYATİ TEDBİR kararı verdiği 08.07.2013 tarihinden bu yana yasa dışı işlemlerle görev verdiği uçuş operasyonunda hiç temenni etmediğimiz bir kaza kırım olayı vuku bulduğunda ulusal ve uluslararası denetleyici havacılık otoritelerine, yolcularına, sigorta şirketine bu olayı nasıl açıklayabileceği anlaşılamamaktadır.
Bu kamusal olarak da halkın can ve mal güvenliğini dikkate almayan bir tutum ve görevi kötüye kullanmaktır.
 
Ülkemiz hukuk devleti ise yetkilileri, devletin resmi kurumlarını, göreve davet ediyoruz.
 
Bu amaçla sendikamız 23 Temmuz Salı Günü Mahkeme kararının verildiği İstanbul 5. İş Mahkemesinin bulunduğu Çağlayan Adliyesi önünde tüm grevci THY işçileri ile birlikte saat 14.00’de BASIN AÇIKLAMASI yapacaktır.
 
Tüm basınımızı, sendikalarımızı ve emek dostlarını basın açıklamamıza davet ediyor ve bizlere destek vermesini diliyoruz.
 
HAVA-İŞ Genel Merkez Yönetim Kurulu
 
 
 
 
 
 
paylaş