İzmir'de Gezi tutsakları için dayanışma konseri

22 Tem 2013
İzmir muhalefetinden bir çok bileşenin katıldığı Gezi Tutsaklarıyla Dayanışma Konseri, Alınteri, BDSP, ÇHD, Devrimci Hareket, DHF, Devrimci Mücadele, DİP, EMEP, ESP, Hak Cephesi, İHD, Kaldıraç, Mücadele Birliği, Partizan ve TKP 1920′nin çağrısıyla düzenlendi.
 
İzmir'de Gündoğdu meydanında Gezi tutsakları ile dayanışma amacıyla yapılan konser öncesinde yürüyüş yapıldı. Alsancak İskelesi önünden başlayan yürüyüşte  "Bu daha başlangıç, mücadeleye devam", "Gezi tutsakları onurumuzdur", "Her yer Antakya her yer direniş", "Her yer Taksim her yer direniş"sloganları atıldı.
 
Müzisyen Baran Tuncer, Grup Yelin ve Yeni Kapı Tiyatro grubunun sahne aldığı konserde Gezi tutsaklarının aileleri de konuşma yaptı. Ethem Sarısülük’ün yakını Sevda Sarısülük konuşmasında ‘Gezi direnişinde katledilenleri, bu uğurda çok erken güneşe uğurladık, acımız büyük ama bu uğurda başımız dik, yumruklarımız sıkı olmalı, sloganlarımız daha gür çıkmalıdır. Ve daha da büyüyerek, çoğalarak sokaklarda olarak özgürleşeceğiz’ dedi. Sürekli olarak polis baskısı altında olduklarını belirten Sarısülük, mücadeleye devam edeceklerini söyleyerek Ethem Sarısülük’e adalet için açılan imza kampanyasına destek çağrısı yaptı.
 
 
paylaş