Halktan ödleri kopuyor

21 Tem 2013

Gezi Parkı’ndaki direniş sırasında tanışıp evlenmeye karar veren çiftin parkta düğün yapma planı polisin saldırısıyla engellendi.

Nuray Çokol ve Özgür Kaya düğünlerini Gezi Parkı’nda yapmayı planlayarak dün (20 Temmuz) bütün çapulcuları 19.30’da parka çağırmıştı. Fakat halktan ödü kopan AKP ve valisi saat 17.15’ten itibaren parkı polis ablukasına alarak halkı parktan zorla çıkardı. Bununla da yetinmeyen polis bütün Taksim Meydanı’nın boşaltılması için anons yapmaya başladı. Parkın merdiveninde bekleyen kalabalık ise “Çevik kuvvet çekil, düğünümüz var” diye slogan attı.

Taksim’i de halka kapattılar İstiklâl Caddesi’nin meydana çıkan tarafına toma ve çevik kuvvet vasıtasıyla barikat kuruldu. Saat 18.30 civarında zincir kuran polis ekipleri kalkanları ile halkı iterek meydanı boşalttı ve insanlar Fransız Konsolosluğu önüne kadar çekildi.

Daha sonra buradaki halka tomalardan sıkılan zehirli sularla saldırıya geçen polis saatler boyunca yine İstiklâl sokaklarını savaş alanına çevirdi.

Nikah Şişli evlendirme dairesinde kıyıldı Polis saldırısı yüzünden nikah Şişli evlendirme dairesinde kıyıldı. Çapulcular burada da çifti yalnız bırakmadı. Ellerinde “Allah bir barikatta diretsin”, “Korma la düğün bu” dövizelri ve “Her yer direniş, her yer aşk” sloganıyla düğünde yer aldılar. Nikah kıyıldıktan sonra mikrofonu alan Nuray Çokol direniş sırasında ölenlerin ismini tek tek sayarak “şahit misiniz?” diye sordu. Salon hep bir ağızdan evet diye karşılık verdi. İmza töreninden sonra söz alan LGBT hareketi üyesi çifte eşcinsel çocukları olursa ona kızmayacaklarına dair söz verdirdi.

Daha sonra Gezi Parkı’na resim çektirmek için giden çifte ve arkadaşlarına polis yine müdahale etti. Parktan çıkarak meydana yürüyen ve polis müdahalesiyle bir otele girmek zorunda kalan düğün eğlencesi için Şişli Evlendirme dairesinin otoparkına geçti.

 

 

paylaş