Serekaniye’de kontrol YPG’de

19 Tem 2013
AKP ve müttefikleri Kürtlere karşı savaşıyor.
 
Serekaniye’de (Resûl-ayn) yaşanan çatışmalar sonrasında kentin kontrolü tekrar PYD’ye bağlı YPG’nin kontrolüne girdi. Hür Suriye Ordusu HSO ve Nusra gibi El Kaide bağlantılı grupların AKP’nin de desteği ile gerçekleştirdiği saldırılarda sert çatışmalar yaşandı. İlk başta kentin Türkiye sınırı olan kuzey bölgesinde hakimiyeti yitiren Kürtler daha sonra sınır kapısı da dahil olmak üzere bütün kuzey bölgesini de denetimleri altına aldı. 
 
Kürtlerin düşmanı belli
Yakın Doğu Haber ajansının haberine göre El Alem televizyonuna konuşan YPG sözcüsü Ali Beşşar Umeri, YPG’nin Resu’l Ayn’da 13 militanı tutukladığını belirtti. Bunlardan altısı Türk ve biri Çeçen. Türklerin üzerinde silah ve ilaç bulunduğunu, yakalananların lojistik destek sağlayanlar olduğunu belirtti. 
 
Öte yandan Fırat Haber Ajansı’nın aktardığı bilgilere göre El Kaide’ye bağlı El-Nusra Cephesi’nin aralarında bulunduğu Irak İslam Devleti ile Biladi Şam gruplarının merkezinde ABD vatandaşı bir kişinin pasaportu ele geçirildi. Pasaporta vurulan Türkiye gümrük mührü ile söz konusu kişinin Türkiye üzerinden Suriye’ye geçtiği görülüyor. YPG aynı merkezde Mısır, Tunus ve Bahreyn pasaport ve kimlikleri de ele geçirdi.
 
Bir tarafta Suudi Arabistan, Katar ve körfez emirlikleri; Müslüman Kardeşler ve onların Türkiyeli kardeşleri AKP; bütün bunların arkasında ABD ve AB diğer tarafta ise Rojava Kürtleri. Bu somut durum karşısında Kürtler gerçekçi politikalar üretmek zorunda. 
 
 
 
paylaş