Taksim Dayanışması'ndan basın açıklaması

19 Tem 2013
Taksim Dayanışması twitter hesabından bugün (19 Temmuz 2013) basın açıklaması yapacağını duyurmuştu.
 
AKP'nin hukuksuz biçimde ve asılsız suçlamalarla hız kesmeden devam ettirdiği gözaltılara ve tutuklamalara ilişkin olarak, Taksim Dayanışması bugün saat 11:00'da Taksim Hill Otel'de basın açıklaması yaptı. 
 
Basın toplantısına çok sayıda demokratik kitle örgütüyle birlikte, 8 Temmuz’da gözaltına alınan Taksim Dayanışması üyeleri İstanbul Tabip Odası Genel Sekreteri Ali Çerkezoğlu, mimar Mücella Yapıcı, EMO İstanbul Şube Başkanı Beyza  Metin, ŞPO İstanbul Şube Genel Sekreteri, HDK Temsilcisi Ender İmrek, ESP yöneticisi Ongun Yücel de katıldı.
 
Açıklamada "Taksim Dayanışması; farklılıkları kucaklayan barışçıl demokratik yöntemlerle taleplerini dile getiren; içinde çevreci, sanatçı, gazeteci ve aydın bireylerin de yer aldığı 124 meslek odası, sendika, siyasi parti, mahalle derneği, taraftar grubu ve inisiyatiften oluşmaktadır. Varlık sebebi daha yeşil, daha yaşanabilir, daha insani, daha demokratik bir kent ve ülke özlemidir. Bu özlemini yerine getirmek için emek harcamaktan, ses çıkarmaktan, mücadele etmekten bir an için bile imtina etmemiştir, bundan sonra da etmeyecektir. Başta Gezi Parkı ve Taksim Meydanının korunması olmak üzere, polis şiddetini uygulayan ve uygulatanların hukuk önünde hesap vermesi ve taleplerinin takibini sürdürecek, karşılanmasında ısrarcı olacaktır." denildi.
 
 
21 kişi tahliye oldu
Son olarak 16 Temmuz sabahında polis bir çok gençlik örgütü ve sosyalist partiye operasyon düzenlemiş ve çok sayıda kişiyi gözaltına almıştı. Gözaltına alınanlardan  21 kişi serbest bırakılırken, 4 kişi "2911 sayılı kanuna muhalefet, polise mukavemet ve görevi yaptırmamak için direnmek" gerekçeleriyle tutuklandı.
 
 
 
paylaş