Müslüman Kardeşler'in son umudu AB

19 Tem 2013
Halk devrimi karşısında kaybeden Müslüman Kardeşler AB’den arabuluculuk yapmasını istiyor. 
 
Büyük halk hareketi karşısında ordunun da taraf değiştirmesi ile devrilen Mısır’daki Müslüman Kardeşler, örgütlediği karşıdevrim hamlelerinin cılız kalmasıyla birlikte iyice çaresiz duruma düşüyor. 
 
Başta ABD olmak üzere AB’nin de Müslüman Kardeşlerin dışlanmasına karşı olduklarını belirten açıklamalarının ardından halktan alamadığı desteği emperyalist şebekelerden sağlama yoluna giden Müslüman Kardeşler’in yöneticilerinden Cihad el Haddad, Reuters haber ajansına yaptığı açıklamayla AB’den arabuluculuk yapmasını istediklerini duyurdu. Habere göre teklif, AB Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Catherine Ashton'ın ziyareti öncesi, temsilci Bernardino Leon'a iletilmiş. Leon ise yaptığı açıklamada AB’nin duruma müdahale ettiğini ama arabuluculuk gibi bir misyonu iddialı bulduklarını belirtiyor. 
 
Emperyalistlerden fayda yok
Devrimin ikinci aşamasının Mursi’yi devireceği anlaşıldığında da ABD  net olarak Müslüman Kardeşler lehine müdahale etmeye çalışmış fakat halk hareketinin gücü karşısında etkisiz kalmıştı. Hükümet kurulma çalışmaları sırasında da benzer şekilde müdahale yapan ABD bir sonuca ulaşamamıştı.   
 
 
paylaş