Kartal Halkı: Halkı gözaltına alamazsınız

17 Tem 2013
Kartal halkı, halkın Taksim Gezi Parkı Direnişi'nin ardından hükümet tarafından planlanan ve polis tarafından yürütülen gözaltı operasyonlarına ve mevcut gözaltılara son verilmesi için akşam bir protesto yürüyüşü yaptı.
 
Kartallılar direnişin devam ettiğini. Sokaklarda yapılan yürüyüşlerle, parklarda yapılan forumlarla halkın direnişe sahip çıktığını gösterdi.
 
Dün (16 Temmuz 2013) akşam saat 21:00'de Kartallı Kazım Meydanı'nda toplanan Kartallılar burada “Bu daha başlangıç, mücadeleye devam”, “Gün gelecek, devran dönecek, AKP halka hesap verecek”, “Direne direne kazanacağız” sloganlarıyla Kartal Meydanı'na yürüdüler. Yürüyüşte direnişte katledilenler için devamlı olarak “Devrim şehitleri ölümsüzdür” sloganı atıldı. Direnişte ölenlerin isimleri sayılarak, mücadelede yaşadıklarının altı çizildi.
 
Basın açıklamasında film gösterimi ve şiir dinletisi gerçekleştirildi. Serbest kürsüden AKP iktidarının Cevizli Tekel arazisini yandaşı Şehir Üniversitesi'ne peşkeş çekme girişimine karşı Cevizli Tekel önünde yapılacak basın açıklamasının duyurusu ile açıklama sona erdi.
 
 
 
paylaş