İZELMAN ve İZENERJİ’de iş bırakma eylemi

16 Tem 2013

İzmir'de bugün (16 Temmuz 2013), DİSK'e bağlı Genel-İş Sendikası’nda örgütlü belediye işçileri, haklı taleplerinin karşılanmasını isteyerek iki saat iş bırakma eylemi yaptı.

İzmir Büyükşehir Belediyesi şirketlerinden İZELMAN ve İZENERJİ’de yürütülen toplu iş sözleşmesi görüşmelerinden sonuç alınamaması üzerine, DİSK’e bağlı Genel-İş Sendikası’nda örgütlü belediye işçileri Basmane’de bulanan sendika binası önünde toplandı. Yaklaşık 2 bin belediye işçisi buradan yürüyüşe başlayıp, Fevzipaşa Bulvarı boyunca sloganlar atarak Konak’ta bulanan Büyükşehir Belediyesi önüne geldi. İşçiler belediye önünde 'İşçiyiz, haklıyız, kazanacağız', 'Sadaka değil, toplu sözleşme' ve 'Baskılar bizi yıldıramaz’ sloganları attıktan sonra oturma eylemi yaptı.

İşçiler adına basın açıklamasını DİSK Ege Bölge Temsilcisi Memiş Sarı yaptı. İnsanca yaşamayı sağlayacak ücretin toplu sözleşmeye yansımasını, haklı taleplerinin kabul edilmesini istediklerini belirten Sarı, “Ekmeğimizden başka kaybedeceğimiz bir şey yok. Evimize ve çocuğumuza ekmek götürmek istiyoruz. Bu ekmek kavgasından vazgeçmeyeceğiz” dedi.

“Grev için geri sayım başladı” Eşit işe, eşit ücret taleplerinin İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu tarafından kabul edilmesi gerektiğini belirten Sarı, “Grev için geri sayım başladı. 9 gün sonra grev kararı vereceğiz. Hiçbir İzmirliyi mağdur etmek istemiyoruz. Ama İzmir’de hayat duracak. Eğer taleplerimiz toplu sözleşme masasında bitmezse, grev için hazırız. Bugün yaptığımız eylem sadece uyarıydı. Bir günlük iş bırakma eylemi kararını her an alabiliriz” diye konuştu.

 

 

paylaş