GS Üniversitesi Meclisi: “Üniversitelerimizde polis istemiyoruz!”

16 Tem 2013

Galatasaray Üniversitesi Meclisi son olaylar ve üniversitelere güvenlik güçlerinin yerleştirilmesi ile ilgili açıklama yayınladı.

Akademisyen Osman Erden'in ve TMMOB'ye destek veren tüm yurttaşların uğradığı kötü muameleyi kınıyoruz!

Üniversitelerimizde polis istemiyoruz!

AKP hükümetinin kendisine muhalif olduğunu düşündüğü kesimleri zapturapt altına almak üzere attığı adımlardan rahatsızlık duyuyor ve şiddetle karşı çıkıyoruz. TMMOB'nin yetkilerini kısıtlayan yasa değişikliğini de, Başbakanın üniversitelere devletin kendi güvenlik güçlerinin yerleştirileceği yönündeki açıklamasını da bu çerçevede değerlendiriyoruz. Bu adımlara karşı düzenlenen protesto gösterilerine katılanlara karşı estirilen terör ise kaygılarımızın yersiz olmadığına işaret ediyor. En temel demokratik haklarını kullanan protestocuların, hiçbir hukuki gerekçesi bulunmayan polis müdahaleleri sonucunda ağır yaralandığına, gözaltına alındığına, tutuklandığına bizzat tanık oluyoruz.

Son olarak 13 Temmuz 2013 Cumartesi günü TMMOB'ye destek vermek üzere Taksim civarında bulunan birçok kişiyle birlikte, Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Sanat Tarihi Bölümünden Yrd. Doç. Dr. Osman Erden’in de Taksim İstiklal Caddesinin ortasında darbedilerek gözaltına alınışına, insanlık dışı bir muameleyle emniyete götürülüşüne şahit olduk. Serbest bırakılmasında memnuniyet duyduğumuz Sayın Osman Erden’e ve şiddete maruz kalmış tüm diğer protestoculara geçmiş olsun dileklerimizi sunarken, bir ayı aşkın süredir yurttaşlara karşı keyfi, şiddete dayalı tutumuyla kendisi sorun oluşturan ve bize güven vermeyen güvenlik güçlerinin üniversite içinde yerinin olmadığını yeniden belirtmek istiyoruz.

GSÜ Meclis 15 Temmuz 2013

 

 

paylaş