İstanbul’dan Alevileri katledin çağrısı

14 Tem 2013

Suriye İslami Kurtuluş Cephesi liderlerinden Şeyh Enes Ayrut, savaşta korku dengesi yaratmak için Alevilerin yaşamakta olduğu bölgelere saldırı çağrısında bulundu.

Yakın Doğu Haber’de yer alan habere göre, bulunduğu İstanbul’dan Reuters’e demeç veren Şeyh Enes Ayrut, savaş dengelerinin değiştirilmesi ve korku dengesi kurulması için, Alevilerin yaşamakta olduğu köylere ve yerleşim merkezlerine saldırı çağrısı yaptı.

Enes Ayrut çağrısında şu ifadeleri kullandı: ''Köylerine, yerleşim merkezlerine ve kalelerine odaklanmamız lazım. Aksi takdirde bu şekilde bırakılırlarsa rejimin koruması altında olduklarından dolayı başlarına hiçbir şey gelmeyecek ve etkilenmeyecekler.''

Banyas'ta müdahaleden çok önce eylemler organize ettiğini belirten Ayrut, ''Onları kalelerinde vurursak, Beşşar'a karşı bir pozisyon almaya başlayacaklar. Onlar şimdi rahatlar; ama rejimin kontrolünü kaybettiği bölgelerde her zaman bombalamalar, darbeler ve acılar var. Korku dengesini kuramazsak savaşı kazanamayız. Yolumuzu kısaltmak istiyorsak sahil bölgelerine odaklanmamız gerekiyor. Göç ettiğimiz gibi onların da göç etmesini sağlamalıyız.''

Şeyh konuşmasının devamında, sahil bölgesinde bir Alevi devleti kurma ihtimalinin uzak olduğunu ve Türkiye'nin buna izin vermeyeceğini düşündüğünü söyledi.

Enes Ayrut, Sukuru’ş Şam ve Tevhit Tugayları gibi çok sayıda İslamcı silahlı grubun koalisyonu olan İslami Kurtuluş Cephesi’nin ve Katar’da kurulan Suriye Ulusal Koalisyonun üyesi olarak tanınıyor. Bu da gösteriyor ki, Suriye'de Hür Suriye Ordusu ve destekçileri kan akıtmaya devam edecekler. Bunun planını da hiç çekinmeden, açık açık medyayla da paylaşıyorlar. Suriye'yi emperyalizmin dümen suyuna sokmaya çalışıyorlar. Ancak Suriye halkı buna izin vermeyecektir.

paylaş