Taksim Dayanışması temsilcileri serbest bırakıldı

12 Tem 2013

8 Temmuz günü halkın temsilcilerinden 50 kişi gözaltına alınmış ve 10 Temmuz'da adliyeye sevk edilmeleri beklenirken, Çağlayan Adliyesi önünde Taksim Dayanışması’nın çağrısı ile yapılan eylem sırasında Savcı Nazmi Okumuş’un gözaltı süresini bir gün daha uzattığı öğrenilmişti.

Taksim Dayanışması’nın çağrısıyla Adliye önüne yüzlerce kişi geldi. Öğle saatlerinde Taksim Dayanışması adına Türk Tabipler Birliği’nden Osman Öztürk basın açıklaması yaptı. Açıklama,  temsilcilerine destek olmak için gelen kitlenin “Katil devlet hesap verecek”, “Bu daha başlangıç, mücadeleye devam” sloganlarıyla başladı.

Dün (11 Temmuz 2013) ise TCK 220. maddede belirtilen  “Suç işlemek amacıyla örgüt kurma ve yönetme” suçu ile itham edilen Taksim Dayanışması üyelerinden Mücella Yapıcı, Ali Çerkezoğlu, Halkuk Ağabeyoğlu, Beyza Metin, Ahmet Kamil Tekerek, Ender İmrek, Süleyman Solmaz, Arda Mustafa Aytaç, Aral Demircan, Erdem Ateş, Akif Burak Atlar ve Mehmet Sabri Orcan tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edilirken gözaltındaki diğer 38 kişi serbest bırakıldı.

Karar Sevindirici Gece geç saatlere kadar nöbetçi mahkeme tarafından sürdürülen yargılama sırasında Adliye dışında binlerce insan “Faşizme karşı omuz omuza!”, “Katil devlet hesap verecek!” sloganları attılar. Gece yarısına doğru ise haklarında tutuklama istenen 12 kişinin de serbest bırakıldığı haberi geldi. Haber kitle tarafından coşkuyla karşılandı. Binlerce kişi “Bu daha başlangıç, mücadeleye devam” diye haykırdı.

 

paylaş