Faşistler bu sefer Kocamustafapaşa halkını hedef seçti.

12 Tem 2013

Kocamustafapaşa Forumu'na gerici faşistler küfrederek bıçak ve sopalarla saldırdı

Her hafta salı ve perşembe düzenlenen Kocamustafapaşa Forumu dün (11 Temmuz) akşam Eskişehir'de katledilen Ali İsmail Korkmaz için yürüyüş gerçekleştirdi. Halkın Kocamustafapaşa Meydanından Samatya'ya yürüyüşü tekrar Kocamustafapaşa Meydanına dönmesiyle son buldu.

Yürüyüşün ardından Kocamustafapaşa Meydanında hep bir ağızdan Çav Bella şarkısı söylendi. Sonrasında söylenen Gündoğdu marşının bitişi sırasında bir grup faşistin küfrederek halkın üstüne yürümesi üzerine arbede yaşandı. Halkın sakin davranıp faşistlerle arasına mesafe koymak istemesine rağmen, faşistlerin halkın üzerine yürümesi sonucunda yumruklaşmalar yaşandı. Saldırganların bazılarının elinde bıçak ve sopa olmasına rağmen halk olabildiğince olayı yatıştırmaya çalıştı. Saldırı sonucu ciddi bir yaralanma olmadı.

Yaşananlar halkın çeşitli görüşlere saygı göstermesine rağmen kör fikirlerin nasıl bağnaz bir tutum sergileyerek demokatik hak arayışına saldırıda bulunabildiğini açıkça gösterdi. Barışçıl gösteriler gerçekleştiren halka, AKP'nin sivil palalılarının yaptığı saldırıların yargılanmaması AKP hukukunun tek taraflı olduğunu ve halkı baskı altında tutmak istediğinin bir kanıtı daha oldu.

Geçen günlerde palalı, tabancalı saldırı gibi olaylara yeterli tepki verilmeyişi bugün Kocamustafapaşa'da yaşanan saldırının hazırlayıcısı olmuştur. AKP bu tutumuyla yeni saldırılara zemin hazırlıyor. Tüm bu saldırıların sorumlusu AKP'dir

Kocamustafapaşa Dayanışması yaşanan saldırıyı protesto etmek için bugün (12 Temmuz) saat 22.00'de Kocamustafapaşa Meydanında basın açıklaması gerçekleştirecek.

Saldırının görüntüleri;

paylaş