AKP faşizmi bir can daha aldı

10 Tem 2013

Gezi Direnişi sürecinde AKP faşizmi yüzünden hayatını kaybeden beşinci kişi olan Ali İsmail Korkmaz’ın cenazesi  bugün (10 Temmuz 2013) saat 18.00 sıralarında morgdan alınıp kortej eşliğinde Hatay'a uğurlanacak.

Eskişehir'de geçen 2 Haziran Pazar gecesi Gezi Parkı direnişine destek için AKP il binasına yürüyen binlerce kişiden biri olan Ali İsmail Korkmaz, polisin tazyikli su ve biber gazlı müdahalesi sırasında ara sokaklara çekildiği sırada saldırıya uğradı. Ağır bir şekilde darbedildi. Polis mi AKP yanlısı bir grup mu olduğu belli değil.

Arkadaşları tarafından yaralı halde bulunan ve hastaneye götürülen genç, hastaneden bir sorun olmadığı gerekçesiyle evine gönderildi. Daha sonra evde fenalaşarak hastaneye kaldırılan Ali İsmail Korkmaz’ın, yapılan tetkiklerde beyin kanaması geçirdiği anlaşıldı. 4 Haziran'da ise Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) Hastanesi'nde beyin ameliyatı oldu.

Halkın şehitleri de öfkesi de artıyor Ameliyat sonrası yoğun bakımda tutulan Ali İsmail Korkmaz, birkaç gün ilaçlarla uyutuldu. İlaçların kesilmesinin ardından solunumu ve bilinci açılmayan genç, yoğun bakım servisinde solunum cihazına bağlı olarak tedavi altında tutuldu. Bir hafta önce solunum cihazından çıkarılan genç, kendisi nefes almaya başladı ancak bilinci yerine gelmedi. Bugün sabah saatlerinde ise hayatını kaybetti.

 

 

 

paylaş