Taksim'de hem iftar, hem park açıldı

10 Tem 2013

Antikapitalist Müslümanların çağrısıyla binlerce kişi İstiklal Caddesi üzerinde verilen "Yeryüzü İftarı"nda ramazanın ilk iftarını yaptı.

Eş zamanlı olarak Beyoğlu Belediyesi tarafından Taksim Meydanı'nda verilen iftara İstiklal Caddesi’ndekine oranla katılım düşüktü.İstiklal Caddesi üzerinde halkın kolektif bir şekilde, sloganlar eşliğinde, yerde kurduğu iftar sofrası Galatasaray Lisesi önünde başlayıp Fransız Konsolosluğu'na kadar uzadı.

Müslümanlığın yeni şartı AKP’li olmak Kendi yandaşlarından bir grubu Gezi Parkı’ndaki iftara toplayan AKP, halkın iftarına müdahale etti. Galatasaray’dan Gezi'ye kadar ulaşması planlanan halkın sofrasının önü iftara birkaç dakika kala İstiklal Caddesi'nin girişinin toma ve çevik kuvvet polisi tarafından kapatılmasıyla kesildi. Halkın tepkisi üzerine giriş çıkış açıldı, fakat polis geri çekilmedi.

Ezanın okunmasıyla "Bu daha başlangıç, mücadeleye devam!", "Her yer Taksim, her yer direniş!" sloganlarıyla oruçlar açıldı. İftar bittikten sonra yine halk tarafından sofra toplanıp, cadde temizlendi.

“Ethem’i öldür, Mehmet’i katlet, kabul olur mu bakalım” Saat 21.00 sıralarında polis, cadde boşaltılmazsa saldıracaklarını anons etti. Bunun üzerine halk "Tut bakalım, tut bakalım orucunu tut bakalım. Ethem’i öldür, Mehmet’i katlet, kabul olur mu bakalım” sloganlarıyla polisi protesto etti.

Binlerce kişi Gezi Parkı’na girdi İstiklal Caddesi'ndeki halkın dağılmaması üzerine, Meydan'daki iftar bitince polis geri çekildi ve halk meydana girdi. Meydandan parka geçen halk, Gezi Parkı Direnişi sırasında hayatını kaybedenler anısına yapılan saygı duruşunun ardından türküler ve sloganlar eşliğinde halay çekti.

paylaş