Taksim Dayanışması’nın temsilcilerinin evlerinde arama

09 Tem 2013

Dün (8 Temmuz) halka saldırıp temsilcilerini gözaltına alan polis, bugün Taksim Dayanışması’nın temsilcilerinin evinde arama yapmaya başladı. Suçlama belli değil.

Dün barışçıl gösteri yapma hakkını kullanan halka AKP’nin yasa dışı emirlerine uyarak saldıran polis, bugün ise Taksim Dayanışması’nın temsilcilerinin evinde arama başlattı. Bugün itibariyle İstanbul’da Taksim Dayanışması’nın temsilcileri de dahil olmak üzere 60 kişi gözaltında tutuluyor.

Halkın temsilcilerine yasa dışı muamele Dayanışmanın sözcülüğünü üstlenen Mimarlar Odası İstanbul Şube’den Mücella Yapıcı’nın evine saat 15.25 civarında gelen polis ilk önce ara izni göstermeden arama yapmak istedi. Avukatlar duruma itiraz edince önce çevik kuvvet çağırmakla tehdit edildi. Daha sonra saat 15.45 sularında iznin gösterilmesi ile arama başladı. Dayanışmadan TTB İstanbul Şube Başkanı Ali Çerkezoğlu, Haluk Ağabeyoğlu, Ender İmrek, Beyza Metin’in de evinde arama yapılacağı bilgileri geliyor. Avukatların aktardığına göre suçlama konusunda bir bilgi verilmemiş.

Dün gözaltına alınanların tamamının birgün daha bekletileceği yönünde bilgiler de geliyor. AKP çeşitli şehirlerde de gözaltı ve tutuklama saldırıları yürütüyor. İzmir’de de gözaltına alınan 15 kişiden 13’ü tutuklandı.

paylaş