Mısır-Suriye diplomatik ilişkileri yeniden başlıyor

09 Tem 2013

Mısır’la Suriye arasında Muhammed Mursi’nin kişisel kararıyla kesildiği belirtilen diplomatik ilişkilerin yeniden başlayacağı açıklandı.

Yakın Doğu Haber merkezine göre, Lübnan’da yayımlanan el-Ahbar gazetesi, iki ülke arasındaki diplomatik ilişkilerin yeniden başlayacağına ilişkin haberini üst düzey bir Mısırlı yetkiliye dayandırdı.

Gazeteye açıklamada bulunan Mısırlı yetkili: ''Savunma Bakanlığının, Mısır dışındaki herhangi bir savaşa dahil ve taraf olmama kararı, Suriye yönetiminin içini ferahlattı ve iki taraflı ilişkilerin yeniden konuşulması için bir kapı açtı. Suriye ile diplomatik ilişkilerin kesilmesi kararı, Mısır'ın resmî kurumlarından bağımsız bir şekilde, devrik Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi ve Müslüman Kardeşler cemaati tarafından alınmıştı.''

İlişkileri yeniden başlatacak adımın Suriyelilerin, Kahire'deki Konsolosluklarını yeniden açma talebiyle attıldığını belirten diplomatik kaynak, asıl sürprizin Suriye yönetiminin Arap Birliği’ndeki koltuğunu geri alması olabileceğini söyledi.

paylaş