Tek suçu direnmek olan çocuklarımızı serbest bırakın!

08 Tem 2013

Gezi Direnişi'nde tutuklanan gençlerin aileleri dün (7 Temmuz) İstanbul-Galatasaray Lisesi önünde “Gezi direnişçilerine özgürlük” talebiyle basın açıklaması ve 1 saatlik oturma eylemi gerçekleştirdi. Eylemde ilerici, devrimci, demokrat gençler ve siyasi partiler de destekçi olarak yer aldı.

Saat 17.00'de Galatasaray Lisesi önünde bir araya gelen tutuklu Gezi direnişçilerinin aileleri, burada basın açıklaması gerçekleştirdi. Açıklamada Gezi direnişine yönelik polis terörünün bir katliam provası olduğu deşifre edilerek, polis saldırısının başlatılan sürek avı ile devam ettiği belirtildi. Polisin şafak operasyonlarıyla gözaltına aldığı Gezi direnişçilerinin sirke dolu pet şişeler, gazdan korunmak için sarılan bezler gibi uydurma bahanelerle tutuklandığı dile getirildi.

Ethem Sarısülük'ün katili polis memurunun serbest bırakılarak ödüllendirilmesinin, insanlığı yaralamak olduğu ifade edilen açıklama “Tutsak yakınları olarak, evlatlarımızın, kardeşlerimizin Gezi direnişine katıldıkları için tutuklanmalarını protesto ediyoruz. Evlatlarımızın ve yakınlarımızın tutuklanmalarının hukuki dayanağı yoktur. Bir an önce serbest bırakılmalarını ve özgürlüklerine kavuşmalarının sağlanmasını istiyoruz” sözleriyle noktalandı.

Açıklamanın ardından 1 saatlik oturma eylemi gerçekleştirildi. Eylem “Zindanlar yıkılsın, tutsaklara özgürlük”, “Gezi direnişi yargılanamaz” sloganları eşliğinde sona erdi.

paylaş