Mısır halkı kazandı: Mursi düştü

04 Tem 2013

Mısır’da uzun bir halk direnişinden sonra ordu yönetime el koyduğunu, anayasayı askıya aldığını açıkladı.

Genelkurmay Başkanı Abdulfettah El Sisi dün gece (3 Temmuz 2013) saat 22.00 civarında yaptığı konuşma ile ordunun yönetime el koyduğunu bildirdi.

Diğer taraftan iktidarı aylardır gasbeden, halktan çalan Müslüman Kardeşler örgütünün temsilcisi Muhammed Mursi, taraflarına direnme çağrısı yaptı. Al Ahram websitesinden alınan haberlere göre Mursi, taraftarlarını direnişe çağırsa da hiç etkili olmadığı görülüyor.

Yine CNN, El Cezire ve Al Ahram’dan verilen haberlere göre ordu Müslüman Kardeşler örgütü yanlısı televizyon kanallarının yayınını durdurdu.

Halk, Tahrir Meydanı’nda Mursi diktatörlüğünün sona ermesini kutluyor.

Halk, ordunun halkın iradesine saygı duymasını, halkın Tahrir’de olduğunu ve Tahrir’i tanımasını talep ediyor. Daha önce sitemizde yayınladığımız haberlerde olduğu gibi halk, ordudan halk devrimine saygı duymasını, askerî yönetim kurmak üzere müdahale etmemesini talep etmişti.

Mursi gibi bir diktatörü deviren halk, emperyalizm ve uşaklarının halk devrimini boğmaya yönelik yeni girişimlerini de boşa çıkaracaktır.

Diktatör Mursi’nin düşüşü uluslararası alanda da heyecanla karşılandı. Bir açıklama yapan Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad “Dini siyasete alet edenlerin sonunun Mursi’nin sonu gibi olacağını” belirterek bugün Mısır’da yaşananın “Bir sistem olarak Siyasal İslam’ın yenilgisi” olarak adlandırılabileceğini söyledi.

paylaş