Madımak Şehitleri Kartal’da anıldı

03 Tem 2013

Kartal halkı Sivas katliamının 20. yıldönümünde dün (2 Temmuz) sokaklara indi. Yüz yıllar boyunca Alevilerin maruz kaldığı asimilasyon politikaları protesto edilirken özellikle son dönemde AKP iktidarının Alevilere uyguladığı ayrımcı politika teşhir edildi.   Dün saat 20.00’de Kartallı Kazım Meydanında toplanan Kartal halkı, saat 20:30’da Kartal Meydanına doğru yürüyüşe geçti. Yaklaşık 1 kilometrelik yol boyunca yüzlerce Kartallı “Sivas’ın hesabı sorulacak”, “Sivas’ı unutma, unutturma”, “Sivas şehitleri ölümsüzdür”, “Katiller halka hesap verecek” sloganlarını attılar. Halk “İnsanlık suçu zaman aşımına uğramaz" dövizi taşıyarak Sivas katliamını yapanları ve katilleri cezalandırmayanları protesto etti.

Saat 21.00 gibi Kartal Meydanını dolduran yüzlerce Kartallı, burada AKP hükümeti ve Sivas’ın katilleri aleyhine sloganlar attı. Daha sonra Kartal Meydanında bir ateş yakıldı. Bağlama çaldı,  canlar semah döndü.

Semahın ardından Kartal Emek ve Demokrasi Güçleri adına hazırlanan basın bildirisi okundu. Ardından bir kadın arkadaşımız şiir okudu ve etkinlik bağlama ve semahla bir süre daha devam ettikten sonra kitle Gezi Direnişi'ne selam göndererek her akşam yaptığı Forum’a geçti. Forumda direnişin nasıl devam edebileceği yönünde tartışmalar yapıldı.

paylaş