Mersin Halkı Sivas’ı Unutmadı

03 Tem 2013

Dün (2 Temmuz 2013) Mersin halkı Sivas katliamının 20. yılında Mersin Forum önünde anma gerçekleştirdi.   Anma Sivas’ta katledilenler için saygı duruşu ile başladı. Saygı duruşunun ardından şiirler okundu.

Açılış konuşmasında Sivas katliamının gerçekleştiği yıl ile bugünkü hükümet arasında hiçbir değişiklik olmadığı dile getirildi. Topluma sürekli dinci gericiliğin, çağdışılığın empoze edildiği günümüzde Alevi yurttaşların ikinci sınıf vatandaşmış gibi muamele gördüğü söylendi. Ayrıca açıklamada “Artık AKP’nin faili meçhullerin, şovenizmin, dinci gericiliğin, Kürt Türk kardeş kavgasının, Suriye’ye karşı emperyalist-dinci savaşın, kadın hakları düşmanlığının, cinsiyetçiliğin, güvencesiz ve sendikasız çalışmanın bugünkü temsilcisi olduğu tescillendi. Gün birlik olma günüdür. Gezi Parkı'ndan başlayarak yayılan bu direniş ile artık milyonlar katliamların, kardeş kavgalarının yaşanmayacağını, hep beraber omuz omuza bir mücadelenin olacağını tüm dünyaya ilan etmiştir” sözlerine yer verildi. Konuşma sırasında sık sık “Faşizme karşı omuz omuza”, “Sivas’ı unutma, unutturma” sloganları atıldı.

Hep bir ağızdan türkülerin söylendiği müzik dinletisi yapıldı. Program katledilenlerin isimlerinin okunması ve fotoğraflarının etrafına karanfil ve mumlar bırakılması ile devam etti. Bu esnada fotoğrafların etrafında nöbetleşe olarak saygı nöbeti tutuldu. Ardından slayt gösterimi gerçekleştirildi.

Forum önünden Barış meydanına yürünüp meydana karanfil bırakılmasının ardından anma sloganlarla sona erdi.

paylaş