Tarsus halkı Sivas'ı unutmadı, unutturmayacak

02 Tem 2013

Taksim Gezi Direnişi tüm yurtta devam ediyor. Dün (1 Temmuz) de Tarsus halkı yarenlik alanında bir araya gelerek direnişe destek verdi.

Eylem Hasan İleri’nin açılış konuşmasıyla başladı. Ardından Sivas katliamında katledilen 37 can, Gezi Direnişi'nde ve Lice’de katledilenlerin isimlerinin tek tek okunarak anıldıkları bir dakikalık saygı duruşu düzenlendi.

Tarsus Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Başkanı Hasan Güvendir, direnişi selamladığı, Alevilerin sorunlarını anlattığı ve Sivas katliamını kınayan basın metnini okudu.

Baran Ekinci’nin hazırlamış olduğu müzik dinletisinde Tarsus halkı hep bir ağızdan türküler söyledi. Ardından Merve İleri’nin hazırladığı ve Suriye, Reyhanlı, Sivas, Taksim, Kızılay, Hatay ve Lice’de yaşananları içeren sokak tiyatrosu büyük ilgiyle izlendi. Devam eden müzik dinletisinde, Sivas’ta hayatını kaybeden halk ozanlarının türkü ve deyişleri eşliğinde, mumlar ve karanfillerle semah dönüldü. Yunus Emre Ulus arkadaşın, direnişin Tarsus’ta devam edeceği sözünü verdiği kapanış konuşmasının ardından halk slogan ve alkışlarla alandan ayrıldı.

paylaş