Mısır halkının atılımı ilk sonuçlarını almaya başladı

01 Tem 2013
 
Diktatör Mursi’nin cumhurbaşkanı olmasının birinci yıldönümünde tekrar atılıma geçen Mısır devrimi ilk sonuçlarını almaya başladı. Kabineden dört istifa haberi geldi.
 
Dün (30 Haziran) meydanları ve sokakları tekrar kendi kontrolüne alan Mısır halkının eylemi ilk sonuçlarını almaya başladı. Dün gece saatlerinde halka karşı yürütülen saldırıların genel karargâhı konumundaki Müslüman Kardeşler’in genel merkez binasına halk tarafından el konulmuştu. Karşıdevrimcilerin saldırılarını püskürtebilen halk hareketi ilk somut sonuçları elde etmeye başladı. 
 
Ajansların aktardığına göre Mısır hükümetinden dört bakan istifa etti. Bugün istifalarını başbakana sunan bakanların istifasının kabul edilip edilmediğine dair henüz bir açıklama yapılmadı. İstifa etmesi için kendisine 2 Temmuz’a kadar süre verilen Diktatör Mursi ise istifa ederse ülkede kaosun büyüyeceğini söyleyerek isitifa etmemek için direniyor. 
 
Anlaşılan o ki, kendisinden önceki diktatör Mübarek ile benzer açıklamalar yapan Mursi’nin sonu da Mübarek’e benzeyecek. 
paylaş