KESK’ten tutuklamalara ilişkin basın açıklaması

01 Tem 2013

Bugün (1 Temmuz 2013) KESK, 19 Şubat 2013 operasyonu kapsamında tutuklanan, 3 Temmuz’da ilk duruşmalarına çıkacak olan yönetici ve üyeleri hakkında hazırlanan iddianame ve aynı gün yapacakları eylem ve etkinliklerle ilgili bilgi vermek üzere genel merkez binasında basın açıklaması yaptı.

Yapılan açıklamada özellikle son 1-1,5 yıldır bu baskıların toplu gözaltı ve tutuklamalarla sonuçlanan kuşatma operasyonlarına dönüştüğü, 13 Ocak, 13 Şubat ve 25 Haziran 2012 operasyonlarında gözaltına alınıp tutuklanan onlarca yönetici ve üyenin adeta cezaya dönüşen, 16 aya varan uzun tutukluluk süreleri sonrasında özgürlüğüne kavuştuğu belirtildi.

19 Şubat 2013 tarihinde 28 ili kapsayan, aralarında Eğitim ve Örgütlenme Sekreteri Akman Şimşek ve Denetleme Kurulu üyesi Erdoğan Canpolat’ın da bulunduğu 167 KESK üye ve yöneticisi Ankara merkezli bir operasyonla gözaltına alındı. İlk etapta 57 kişi tutuklandı. Ardından daha önce mahkemece serbest bırakılan 11 kişi daha savcılığın itirazıyla tutuklandı. Tutuklu yargılanmasına itiraz edilen 4 kişi serbest bırakıldı. Bugün itibarıyla ise toplam 64 kişi tutuklu bulunuyor.

Kararlı ve örgütlü duruşunu sürdüren KESK, yaptığı açıklamada “KESK, tüm bu baskılara, kuşatma operasyonlarına karşı tek dayanağı olan üyelerinden aldığı güçle yoluna kararlılıkla devam edecektir. Emek ve demokrasi mücadelemizin gereği sendikal faaliyetleri yürüttükleri için ülkenin dört bir yanındaki hapishanelerde tutuklu bulunan yönetici ve üyelerimizin değerleri hepimizin, KESK’in mücadele değerleridir. Bu değerlere sahip çıkmak için 3 Temmuz’da Adana Adliyesi’nde olacak, KESK’in zalimlerin zulmüne karşı hiçbir zaman boyun eğmeyeceğini bir kez daha haykıracağız” dedi.

 

paylaş