Madımak katliamı unutulmayacak

01 Tem 2013

Bu yıl Madımak katliamının 20. yılı. Onlarca insanın 2 Temmuz 1993 yılında Sivas'ta Madımak Oteli'nde diri diri yakılmasının üzerinden tam yirmi yıl geçti. Sorumlular bulunmadı, bulunanlar cezalandırılmadı. Alevilerin yüzyıllardır maruz kaldığı asimilasyon politikaları ısrarla sürdürüldü.

Alevi açılımı diyen gerici yobaz AKP iktidarı ne Alevilerin inancını tanıdı, ne Alevilerin ibadethanesi Cemevlerinin statüsünü tanıdı, ne Alevilere yönelik bugüne kadar yapılan zulüm ve asimilasyon politikalarına hayır dedi. Tersine "Alevilerin inancı sapkındır" dedi. "Cemevleri kurulamaz, kuranlar da cezalandırılır" dedi, Anadolu'da binlerce Aleviyi kılıçtan geçiren eli kanlı Yavuz Sultan Selim'in adını Kuzey Marmara ormanlarını katlederek yapmayı planladığı 3. köprüye verdi.

Aleviler yüzyıllardır devlet denetiminde gerici, ırkçı, faşist güçler tarafından katledildiler. Maraş, Malatya, Çorum katliamları unutulmadı. Aleviler Madımak katliamı davasında verilen zaman aşımı kararını ve bu karar hakkında başbakanın “Bu karar Türkiye'ye hayırlı, uğurlu olsun” demesini unutmadı. Aleviler başbakanın “Cemevi cümbüş evi” demesini unutmadı. Aleviler Cemevini yıkmak için dozer seferber eden başbakanı unutmadı, unutmayacak.

Kendi asimilasyon, katliam, yok sayma, hor görme, aşağılama politikalarını kabul eden düşkün Alevilerle yola devam edeceğini zannetti. Oysa onurlu canlar hâlâ ayaktalar, yaşıyorlar ve 2 Temmuz'da da Sivas'ta, Madımak Oteli'nin önünde olacaklar.

paylaş