On binlerce kişi adalet için Taksim'deydi

30 Haz 2013

Taksim Dayanışması'nın çağrısıyla dün (29 Haziran) on binlerce insan yine bir araya geldi. İstiklal Caddesi'ni dolduran halk, Taksim Meydanına doğru yürüdü.

Yürüyüş sırasında sık sık “Hükümet istifa”, “Faşizme karşı omuz omuza”, “Diren Lice seninleyiz”, “Her yer Lice, her yer direniş” sloganları atıldı. Direniş sürerken öldürülen Ethem Sarısülük, Abdullah Cömert, Mehmet Ayvalıtaş ve Medeni Yıldırım’ın isimleri okundu ve on binler hep bir ağızdan “Burada” diye haykırdı. Polis tarafından işgal edilen meydana halkın girmesi engellendi.

Taksim Dayanışması tarafından yapılan basın açıklamasında meydanlarda eylem yasaklarına son verilmesi; Gezi Parkı başta olmak üzere, halkın kullanımına kapalı olan tüm meydanların halka açılması; tutuklananların serbest bırakılması; beş yurttaşımızın ölmesine neden olan sorumluların görevden alınması; gaz bombası ve benzeri materyallerin kullanılmasının yasaklanması istendi. Açıklamanın ardından bir süre sonra eylemin sonlandırıldığını duyuran Taksim Dayanışması, parklarda yapılan forumların devam edeceğini de bildirdi.

Taksim Dayanışmasının açıklamasından sonra halk yavaş yavaş dağılmaya başladı. Fakat polis ilerleyen saatlerde yine de saldırıya geçerek kalan grupları dağıttı. Onlarca kişiyi gözaltına aldı.

paylaş