Lice'de halka ateş açıldı

29 Haz 2013

Diyarbakır Lice'de karakol inşaatını protesto eden halka ateş açıldı. Bir kişi öldü, dokuz kişi yaralandı. Olay bütün Türkiye'de tepkiye neden oldu.

Diyarbakır'ın Lice ilçesine 20 kilometre uzaklıktaki Kayacık Köyü'nün 200 metre dışındaki jandarma karakoluna ek bina inşaatına karşı çıkan bölge halkı dün (28 Haziran) karakola yürüdü. Protesto eylemi sırasında çocuklardan oluşan bir grubun karakol binasına taş atması üzerine asker halka ateş açtı. Medine Yıldırım isimli bir kişi ölürken 9 kişi yaralandı. Yaralılardan ikisinin de durumu ağır.

İlk belirlemelere göre vurulanların mermi girişlerinin sırtlarından olması zaten olay yerinden uzaklaşmaya başlayan insanlara ateş edildiği şeklinde yorumlanıyor.

Kürt halkı yeni karakol inşaatlarının barış beklentisi ile çelişki yarattığını düşünüyor ve bir süredir karakol inşaatlarına karşı eylemler yapılıyordu.

Halka ateş açılması ülke genelinde tepkilere neden oldu. Dün gece İstanbul'daki direniş forumları Lice'deki saldırıyı kınadı. Çeşitli semtlerde direniş forumlarının kararıyla yürüyüşler yapıldı. Bugün ise KESK ve HDK Taksim'de yaptıkları yürüyüşle saldırıyı kınadı. Bu akşam saat 19.00'da Taksim Dayanışması'nın çağrısıyla yapılacak eylemde Lice saldırısı da protesto edilecek.

paylaş