RedHack İstanbul İl Özel İdaresi'nin sitesini hackledi

28 Haz 2013

RedHack bu sabah (28 Haziran 2013) İstanbul İl Özel İdaresi'nin sitesini hackledi. Ardından Twitter’da ''İstanbul İdare'nin elektrik, gaz, adls vs tüm fatura işlemlerini halka açıyoruz ;)'' dedi.

RedHack sisteme giriş şifresini yayınlayarak, halkı siteye girip kurumların borçlarını silmeye ve işlem yapmaya çağırdı. Ayrıca Gezi Parkı Direnişi sırasında şehit edilen Ethem Sarısülük, Abdullah Cömert'in isimleri, sitedeki listede çeşitli kamu kurumlarının ismi olarak yer aldı.

RedHack’in eyleminin ardından İstanbul İl Özel İdaresi’nin sitesi erişime kapatıldı. Ancak RedHack Twitter’dan “Birçok sistemde kimse bilmeden neleri sildik, neleri ekledik.. Korkarım kimse bilmeyecek, bilemeyecek” diye yazdı.

İstanbul İl Özel İdaresi ise eylemin ardından bir açıklama yayınladı. Açıklamada "Sisteme kayıtlı herhangi bir faturanın silinmesi, güncellenmesi söz konusu değildir. Faturalarla ilgili asıl kayıtlar ilgili kurumlarda tutulmaktadır. Bu arada saldırı sonucunda sadece yeni kurum eklemesi yapılmıştır" denildi.

paylaş