Taraftar ne istiyor, ne istemiyor

28 Haz 2013

Taraftarlar, İzmir’de toplanıyor.

Taraftar Hakları Derneği, “Bugün spor ve futbol dünyasında egemen olan anlayış ve uygulamalar, taraftarları bu alanlardan dışlamakta ve etkisizleştirmektedir. Taraftarların hakları ve çıkarları için çalışmalar yürütmesi gereken ‘Taraftar Dernekleri’ ise bu misyonlarından çok uzaklardadır. Taraftarların, karşı karşıya kaldıkları ya da kalacakları haksızlıklara karşı ortak bir duruş sergilemeleri artık bir zorunluluktur” diyerek İzmir’de taraftarlar tarafından kuruldu.

Taksim Gezi Parkı Direnişi sırasında farklı kentlerde eylemler sergileyen taraftar grupları, direniş sonrası süreçte de yer almaya devam ediyorlar.

Taraftar Hakları Derneği yaptığı açıklama ile İzmirli sporseverleri geleceği tartışmaya çağırdı.

Açıklama şöyle; “Taksim Gezi Parkı Direnişi'nde ve diğer şehirlerdeki dayanışma eylemlilikleri içerisinde yer alan taraftarlar olarak, NE İSTEDİĞİMİZİ ve NE İSTEMEDİĞİMİZİ söylemek için buluşuyoruz.

3 Temmuz Çarşamba günü saat: 20.00'de Alsancak İskelesi önünde toplanıp çimlerde yapacağımız forumda kendi sözlerimizi söyleyeceğiz. Forum sonunda Kıbrıs Şehitleri Caddesi boyunca yürüyüş yapacak ve geceyi meşalelerimizle aydınlatacağız.

FORMANI GİY, ATKINI SAR, MEŞALENİ AL DA GEL!”

 

paylaş