CIA, Suriyeli çeteleri silahlandırıyor

28 Haz 2013

Obama yönetiminin Suriye’deki çeteleri silahlandırma kararı almasının ve Doha’da yapılan son Dostlar toplantısının ardından CIA, Ürdün üzerinden Suriye’deki çeteleri silahlandırmaya başladı.

Wall Street Journal gazetesi, CIA görevlilerinin Suriye’deki çetelere Ürdün sınırından silah teslim etmeye başladığını bildirdi.

CIA tarafından verilen silahların Suriye içindeki gizli silah depolarına nakledildiği belirtilirken Amerikan askerleri tarafından eğitilen Suriyeli çetelere tanksavarlar ve küçük silahlar teslim edildiği bildirildi.

Suudi Arabistan’ın da Suriye’deki çetelere uçaksavarlar vermeyi planladığının belirtildiği haberde Suudi yönetiminin Suriyeli çetelerin en önemli silah tedarikçisi olduğuna dikkat çekildi.

Washington Post Gazetesi’nde ise önceki hafta yer alan bir habere göre Amerikalı bir yetkili, CIA’nın Türkiye ve Ürdün’deki askeri üsler üzerinden Suriye'deki gerici grupları silahlandırmaya hazır olduğunu açıklamıştı.

Son günlerde Suriye Ordusu’nun kontrolü ele almasından rahatsız olan emperyalist merkezler silahlanma kararını kendi kamuoylarında haklı gösterebilmek için “Suriye yönetimi kimyasal silah kullandı” kara propagandasına yeniden sarılmış durumdalar.

Aynı merkezler, kendi halklarının göstereceği tepkiyi dizginlemek için silah akışının radikal İslamcı ilan edilen gruplara değil, ılımlı diye tanımlanan gruplara yönlendirileceği yalanını sürekli kamuoyuna pompalıyor.

paylaş