Bu saldırıyı da savunacaklar mı?

27 Haz 2013

İstanbul’da yaşanan polis şiddetinin yeni belgeleri ortaya çıkmaya devam ediyor. Son olarak ortaya çıkan görüntüler ise ‘bu kadar da olmaz!’ dedirtiyor.

3 Haziran 2013 günü saat 22.30-23.00 sıralarında, Sancaktepe Birgül Sokak’ta bulunan evine gitmek için Sancaktepe Demokrasi Caddesi'nden geçmekte olan Hakan Yaman, TOMA' da görevli 5 polis tarafından hunharca bir saldırıya uğradı. Saldırı sonrası baş ve yüz bölgesinde kırıklar, sol gözde görme kaybı ve vücudunda da yanıklar oluşan Hakan Yaman’ın durumu Tayyip’in polislerinin yazdıkları “destana” yeni sayfalar ekleyecek boyutta.

Hakan Yaman “canavarca hislerle” kendisine saldırdığını iddia eden polislere karşı hukuk mücadelesi veriyor.

Milliyet’in aktardığına göre Kartal Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı’na yapılan suç duyurusunda iddia konusu olay şöyle anlatıldı: “Servis şoförü olarak çalışmakta olan Yaman, aracını park ettikten sonra evine gitmekte iken, o tarihte vuku bulan olaylarla ilgisi yokken (olsa bile uğradığı saldırının hukuki geçerliği yoktur) bölgede görev alan polis memurları ve TOMA'da görevli polislerin müdahale etmesi sonucu atılan gaz bombası ile sağ karın boşluğundan vurulmuştur. Yere düşmesi üzerine 5 kişilik kolluk kuvveti grubu tarafından yerde sürüklenerek ve dövülerek işkence edilmiş, bu sırada polislerden biri tarafından gözüne sert bir cisim sokularak gözü çıkarılmıştır. Yerde haraketsiz kalan Hakan Yaman o sırada yakında yanmakta olan ateşin içine polisler tarafından atılmıştır. Yaman’ın öldüğünü düşünen polis memurları olay yerinden uzaklaşmıştır. Mağdur kendi çabasıyla ateşten kurtulmuş, çevredeki insanların yardımı ile önce Sancaktepe Bölge Hastanesi’ne kaldırılmış ve yakınlarına haber verilmiştir. Burada mağdurun durumu ağır olduğu için ilk müdahale yapılmadan Kartal Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne sevk edilmiştir.

Hastanede düzenlenen adli raporlara göre Hakan Yaman’ın baş ve yüz kısmında ciddi hasar oluşmuş, elmacık ve çene kemikleri ile alın ve burun kemikleri kırılmış, uğranan darp neticesinde sol gözde görme kaybı meydana gelmiş, vücudunun muhtelif kısımları ciddi şekilde yanmıştır. Görüntüler ve videodan da anlaşılacağı üzerine şüpheliler canavarca hisle bu eylemlerini gerçekleştirmişlerdir. Müşteki müvekkilimin adli tıpa acilen sevki, suçu işleyen polis memurları hakkında kaçma ve delilleri karartma kuvvetli suç şüphesi ile haklarında tutuklamaya sevki daha sonrasında da haklarında etkin soruşturma yapılarak iddianame düzenlenmesi talep ve rica olunur.”

 

 

paylaş