Tayyip: “Ne haliniz varsa görün”

27 Haz 2013

Başbakan Erdoğan futbol kulüplerine UEFA ile yapılacak görüşmelerde destek olmayacağını söyledi.

Geçtiğimiz günlerde Beşiktaş ve Fenerbahçe futbol kulüpleri UEFA tarafından Avrupa kupalarından men edilmişti. Beşiktaş bir, Fenerbahçe ise üç yıl Avrupa kupalarına katılmama cezası aldı. Geçtiğimiz yıllarda şike operasyonları sonucunda UEFA ile görüşen Erdoğan bu kez görüşmeme kararı aldı.

Vatan’ın aktardığına göre kulislerden sızan bilgiler başbakanın kararını Fenerbahçeli eski futbolcu Lefter'in cenazesinde ki protestolardan ve büyük bir halk direnişine dönen Gezi Parkı direnişinde halkın yanında saf tutan Çarşı'dan rahatsız olduğu için almış.

Zorba küserse! Her ağzını açtığında “ben yetmiş milyonun başbakanıyım” diyen Tayyip anlaşılan kendisini protesto etmeyenler dışında kimsenin başbakanı değil. Daha önce sırf Aziz Yıldırım’ın NATO ihalelerinden çekilmesini sağlamak için şike konusunu gündeme getiren Erdoğan bütün futbol yaşamını felce uğratacak süreçleri tetiklemişti. Şimdi ise güya söz dinlemeyen ve kendisini protesto eden futbol dünyası ve taraftarlarını cezalandırıyor. Oysa yalnızca kendisine karşı olan nefreti körüklüyor.

 

 

paylaş