Ethem’i öldüren polisin bırakılması Türkiye’yi ayağa kaldırdı

27 Haz 2013

24 Haziran günü Ethem’i öldüren polisin mahkeme tarafından serbest bırakılması bütün yurtta tepkilere neden oldu.

Ankara, İstanbul ve İzmir başta olmak üzere karar aynı akşam mahallelerdeki forumlarda kınandı. Kararı protesto etmek ve Ethem Sarısülük’ü anmak için eylem kararları alındı. Eylemler yurt çapında geniş katılımla gerçekleştirildi.

25 Haziran akşamı İstanbul Taksim’de binlerce kişinin katılımıyla saat 19.00’da gerçekleştirilen eylemle karar kınandı. Tramvay durağında gerçekleştirilen eylemde yapılan açıklamalarda halkın taleplerinin takipçisi olduğu hatırlatıldı. “Hükümet istifa”, “Ethem’in katili AKP’nin polisi”, “Faşizme karşı omuz omuza” sloganları atıldı ve direniş sürecinde yitirilenlerin isimleri okunarak hep bir ağızdan “burada” diye haykırıldı. Eylem saat 20.00’de sonlandırıldı. Katılımcıların bir kısmı Taksim’de bekleyerek eylemi bir süre daha sürdürdü. Aynı gün saat 18.00’de ise Sendikal Güç Birliği Platformu yöneticileri “Duran adam, duran kadın” eylemine bir saat süreyle destek olarak Ethem’i öldüren polis ile ilgili verilen kararı protesto etti.

Ankaralılar da Ethem için sokaklara döküldü. Dikmenlilerin gerçekleştirdiği eyleme polisin saldırması neticesinde geç saatlere kadar çatışmalar sürdü. Antalya, Eskişehir ve Bursa’da da kitlesel eylemler gerçekleştirildi.

 

paylaş